הוספה של מחסן גינה בחצר הבית, או הבניין, מעלה את ערך הבית והופכת אותו לנכס אטרקטיבי יותר – למכירה, או להשכרה. מחסן גינה מסייע בארגון הבית ובהתאם לעיצוב הנבחר – הוא עשוי להיות תוספת אסתטית ונחמדה לחצר. אפשר להזמין מחסן מיצרן המספק גם שירות הובלה והרכבה, אך אם אתם מעוניינים להרכיב את המחסן בעצמכם, הנה כמה דברים שכדאי לדעת מראש:
9 שלבים חשובים בהרכבת מחסן גינה
- לפני בניית מחסן גינה, יש לבדוק אם אתם חייבים לקבל עבורו היתר בניה. התנאים הדרושים למחסן ללא היתר הם: גודל המחסן עד 6 מ"ר, גובהו עד 2 מ"ר, משדלו עד 50 ק"ג למ"ר, ללא חיבור למים, או חשמל ומיקומו בחצר, או בגינה. רצוי תמיד לבדוק מול הרשויות, או הספק שממנו קניתם את המחסן כדי להימנע מבעיות.
- מיקום המחסן – יש למקם את המחסן בגינה, או בחצר, לאחר שבדקתם מה גודל השטח הדרוש לכם עבור המחסן. הדבר השני שיש לבדוק הוא – האם יש בשטח רצפה בגודל מתאים לגודל המחסן, שהיא ישרה, שלמה ויציבה מספיק, כדי שהמחסן יעמוד עליה ביציבות והחפצים שבתוכו לא יפלו מהמדפים.
- אם אין לכם רצפה כזו בחצר – תצטרכו לבנות אותה, מה שעשוי לייקר מאוד את בניית המחסן, אך זוהי פעולה הכרחית. הרצפה צריכה להיות ישרה ומפולסת.
- לפני רכישת המחסן, ודא שיש לו תעודת אחריות וביטוח וכן חוברת הדרכה מפורטת וברורה להרכבה נכונה.
- ודאו שיש בידכם כל הכלים הרלוונטיים להרכבה: כפפות, מברגים (סוגים מסוימים של מחסנים אינם מתאימים לשימוש במברגה), פלס, סולם, מפתח שוודי ואולי גם חבר שיבוא לעזור.
- בדקו היטב את מפרט חלקי המחסן, המופיע בחוברת ההדרכה. ודאו כי כל החלקים- הגדולים והקטנים – נמצאים ושלא חסר בורג, או חלק קטן אחר – שיעצור את עבודת ההרכבה ויאלץ אתכם לנסוע במיוחד לחנות, כדי לחפש חלק כזה.
- ודאו שאתם מבינים היטב את הוראות ההרכבה ועבדו לפי הסדר המצוין בחוברת. עבודה לא מסודרת עלולה לגרור טעויות, שבעקבותיהן תיאלצו לפרק את מה שהרכבתם ולהתחיל מחדש. אתם עלולים גם לגרום נזק למחסן אם לא תעבדו נכון.
- עצרו לאחר סיום של כל שלב ובדקו שההרכבה נעשתה כראוי, שכל הברגים מחוזקים היטב ושכל החלקים מונחים במקומם ביציבות.
- בתום הרכבת המחסן, הכניסו לתוכו את הציוד בצורה מאורגנת ומסודרת. ודאו שכל פריט נמצא במקום, שאחר כך תוכלו למצוא בקלות. מומלץ להכין רשימה של הפריטים הנמצאים במחסן, כדי שתדעו איפה למצוא אותם.
לסיכום
לצורך הרכבה עצמית של מחסן גינה, יכולים לעמוד לרשותכם כל הכלים, ההוראות והציוד שתצטרכו. מה שתלוי לגמרי בכם הוא איכות העבודה. אם החלטתם להרכיב לבד, השתדלו להקפיד על רמה של עבודה – כמו הרמה שהייתם מצפים לקבל מאיש מקצוע שמגיע בתשלום לביצוע העבודה ואם אתם לא בטוחים שאתם יכולים לעשות עבודה מספיק טובה – יש לא מעט אנשי מקצוע שישמחו להגיע לעזור בתשלום. בהצלחה!