נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

רשלנות רפואית הגורמת להולדה בעוולה – מה ניתן לעשות?

תינוק מחזיק ביד ההורה

הולדה בעוולה היא רשלנות הקשורה למהלך ההיריון בו התגלה מום אצל העובר והדבר לא הובא לידי ההורים. כיצד מתמודדים עם רשלנות רפואית כזו – על כך במאמר הבא.

 

מה זו הולדה בעוולה?

אישה שנכנסת להיריון מחכה 9 חודשים ללדת בסופו של דבר תינוק בריא וחיוני שישמח את המשפחה. היא עוברת לאורך כל ההיריון מעקב, בדיקות, אבחונים, סקירות אולטרה סאונד, טיפולים, ייעוץ גנטי, ייעוץ לקראת ההיריון ובמהלכו. למרות זאת, ישנם מצבים בהם התוצאות לא מפוענחות נכון או שלא מגלים שלעובר יש מום או שלא מיידעים על האפשרות הזו את ההורים. מצבים כאלו נקראים הולדה בעוולה מכיוון שנמנע מההורים להחליט אם הם רוצים להמשיך בהיריון או להפסיק אותו.

על פי החוק יש להורים זכות להחליט אם להפיל את העובר או להמשיך בהיריון וללדת תינוק עם מום. בנוסף, מבחינה חוקית נעשית עוולה כשלא מייעצים להורים לעבור בדיקות מקיפות או גנטיות לפני ההיריון במידה ומדובר במחלות תורשתיות וכד'. למשל, על כל גבר לעבור בדיקת טאי זקס בתחילת ההיריון ובמידה והוא נושא את המחלה גם האישה צריכה לעשות את הבדיקה. אם שניהם חיוביים למחלה עלול להיוולד להם תינוק שייתכן וימות בשנים הראשונות שלו מנזק מוחי.

 

מתי מגיע פיצוי על רשלנות רפואית הולדה בעוולה?

כאשר נגרמת הולדה בעוולה יש להגיש תביעה עד 7 שנים כי לאחר מכן חל חוק ההתיישנות. הפיצוי הכספי על תביעות מסוג זה יינתן מיום לידת התינוק ועד לבגרותו עבור הוצאות רפואיות וביחס להוצאות שהיו מוציאים אילולא היה בעל ליקוי או מום. במקרים מסוימים ניתן אף פיצוי ממועד הלידה עם חישוב של תוחלת החיים של הילד.

ניתן אף לתבוע פיצוי על פגיעה בעצמאות של ההורים, הפסד השתכרות, פיצוי על אי הידיעה ואובדן הזכות להחליט אם להפסיק או להמשיך בהיריון, פיצוי הוצאות מחיה, פיצוי על ליווי והשגחה, פיצוי על ניידות, פיצוי על הצורך במוסד שיקומי או צרכי שיקום, פיצוי על דיור מותאם, פיצוי אפוטרופסות, פיצוי על עוגמת נפש ועוד.

 

דוגמאות לתביעות רשלנות רפואית הולדה בעוולה

את התביעה על רשלנות רפואית הולדה בעוולה יש להגיש באמצעות עורך דין רשלנות רפואית הבקיא בנושא ובעל הצלחות מוכחות וניסיון מקצועי. למידע נוסף הקליקו על הקישור df-law.co.il. להלן מספר דוגמאות עליהם ניתן להגיש את התביעה. למשל, ילד שנולד עם תסמונת דאון לאישה מעל גיל 35 שלא הופנתה לבדיקת מי שפיר או אבחון שגוי של הבדיקה.

כמו כן, ילד שנולד עם מום בלב שזוהה בהיריון אך לא נעשה מספיק על מנת לשלול בעיה גנטית או התפתחותית. דוגמה נוספת היא חוסר זיהוי של פיגור בתוך הרחם מכיוון שלא ניתן ייעוץ גנטי להורים. בנוסף, התעלמות מסימנים קשים בבדיקות האולטרה סאונד, חוסר דיווח על ממצאים משמעותיים, חוסר אבחון במצבים מסוכנים וכן הלאה.

 

כיצד מוכיחים רשלנות רפואית הולדה בעוולה?

כאשר מגישים תביעת רשלנות רפואית הולדה בעוולה יש להוכיח שאם המומים היו מתגלים במהלך ההיריון הייתה להורים זכות להפסיק את ההיריון. כשמדובר על רשלנות רפואית רגילה יש להוכיח שהנזק נגרם כתוצאה מהטיפול הרפואי, מהאבחון השגוי או המאוחר, מחוסר מעקב בתקופת ההיריון וכד'.

לשם כך הסיוע של עורך דין רשלנות רפואית הוא הכרחי. לסיכום, יש לשמור על כל הרשומות הרפואיות, ההמלצות, הבדיקות והאבחונים. עורך הדין ישלח אתכם לקבלת חוות דעת מרופא מומחה על הנושא, הוא יתחקר עדים ויוכיח את העוולה והקשר שלה לרשלנות רפואית.

אמא מחזיקה את רגליי התינוק
אמא מחזיקה את רגליי התינוק

 

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא עריכת דין