נפגעת או נפצעת במהלך העבודה? מבוטחים שנפגעו בזמן העבודה וכן גם מתנדבים במהלך ההתנדבות, עשויים להיות זכאים לכסף ולתשלום דמי פגיעה אם הם אינם יכולים לעבוד בעקבות הנזק שנגרם בפגיעה. הכספים הללו, דמי הפגיעה, משולמים לכל היותר עבור 13 שבועות ולא עולים על סכום כסף מסוים. אז איך יודעים בכלל מה מגיע לנו וכיצד ניתן לבצע את התהליכים? במאמר זה נסביר לכם הכל על תאונת עבודה.
הסבר כללי
מבוטחים בפוליסות שונות שנפגעו בתאונת עבודה או מחלה שנגרמה בעקבות מקום עבודתם, ועל פי אישור רפואי לא יכולים לעבוד יותר במסגרת המקצוע שלהם, יכולים להיות זכאים לתשלום "דמי פגיעה", זאת כפיצוי על אובדן יכולת הכנסה ושכר. זכאות זאת חלה גם על מתנדבים שנפגעו במהלך ההתנדבות.
עובדים שנעדרו ממקום עבודתם בעקבות פגיעה בעבודה והוכרו כנפגעי עבודה, לא זכאים לתשלום מחלה מהמעסיק, אלא לתשלום דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי. בתקופת קבלת התשלום מהמוסד לביטוח לאומי, המעסיק לא יכול לנכות ימי מחלה מימי המחלה הצבורים של אותו העובד.
תשלום דמי הפגיעה לא עולה על סך של 1,141.13 שקלים ליום, נכון ל-2022. מי שקיבלו דמי פגיעה ונשארו עם נכות או פציעה בעקבות הפגיעה במקום העבודה יכולים להגיש תביעה לגמלת נכות מהעבודה. באתר https://www.sultanlaw.co.il תוכלו לקבל עזרה מקצועית מעורכי דין מקצועיים וחדים שיוכלו לעזור לכם עם תביעת גמלת נכות.
איך זה עובד?
- מגישים תביעה לדמי פגיעה
- מקבלים דמי פגיעה
- במידה ונשארים עם נכות: מגישים תביעה לגמלת נכות
- התביעה נבדקת על ידי ועדה רפואית
- נקבעת דרגת נכות
- אם התשובה חיובית – נקבעת גובה קצבה
- במידה ויש לערער – בנכות זמנית יש זכאות לקצבה זמנית לנכה נזקק
- ניתן לבקש דיון חדש אם חלה החמרה במצב הכלכלי או הרפואי
מי זכאי לקבלת דמי פגיעה?
אנשים המבוטחים בביטוח נפגעי עבודה, ועקב פגיעה בגופם במהלך עבודתם הם אינם מסוגלים לעבוד במקצוע שלהם, ואו במקום העבודה הנוכחי, ואו בעבודה מתאימה אחרת, זאת בהתאם לאישור רפואי. בנוסף יש להחזיק בתעודת אי כושר עבודה מהרופא או מהמרפאה לתאונות עבודה.
יש לציין בתעודת אי כושר עבודה את הפגיעות שנגרמה ואת התקופה שבמהלכה לא יוכלו לעבוד. לאותם אנשים אסור לעבוד בתקופה המצוינת בתעודה. גם מי שנקבע להם אי כושר עבודה חלקי זכאי לדמי פגיעה מופחתים בהתאם למספר השעות שצומצמו להם על פי האישור הרפואי.
מי אינו זכאי לקבלת דמי פגיעה?
אנשים שלא זכאים לקבלת דמי פגיעה הם:
- אנשים שעבדו בתקופה שעל פי אישור רפואי נקבע להם אי כושר עבודה.
- מבוטחים שנפגעו במהלך שהותם בהכשרה מקצועית או בשיקום מקצועי, ופרנסתם אינה נפגעה בעקבות התאונה.
- אסירים, עצירים וחוסים במעון על פי החוק אינם זכאים.
- עובדים זרים השוהים בישראל באופן בלתי חוקי.
- מקבלי קצבאות שונות ונוספות מביטוח לאומי.
- מבוטחים הזכאים עבור אותו הזמן גם לדמי פגיעה וגם לתגמולי מילואים יצטרכו לבחור באחת משתי הגמלאות.
- מי שזכאי לדמי גמלה לא יהיה זכאי לדמי אבטלה – דמי הפגיעה נחשבים להכנסה חודשית.