נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.

שיטות הייבוש המוצלחות ביותר – שאלנו את המומחים

בעל מקצוע

הגעתם לשלב שבו גיליתם שיש לכם נזילה ורטיבות מתחת לריצוף או בקיר, פניתם אל בעל מקצוע על מנת שזה יגיע, יאתר את הנזילות והמקור שלה, ויטפל בה.

כעת, השאלה הבאה שעולה היא כיצד ובאיזו שיטה משתמשים על מנת לייבש את הרטיבות.

במאמר שלפניכם נסביר כיצד התהליך הזה קורה, אילו שיטות קיימות כיום בשוק, ואיזו שיטה עדיפה באילו מקרים.

 

ייבוש תת רצפתי – מתי ואיך זה קורה?

ייבוש תת רצפתי הוא למעשה ייבוש רטיבות מתחת לריצוף, קרי, רטיבות שנוצרה כתוצאה מנזילה במערכת הצנרת שנמצאת מתחת לרצפה בביתכם. כלל התהליך של הייבוש התת רצפתי מתחיל עם עצם הידיעה שיש בביתכם נזילה ורטיבות כלשהי, או במסגרת בדיקה עיתית שאתם עורכים במטרה לאתר נזקים כאלו. לאחר שבעל מקצוע עורך בדיקה לאיתור נזילות, והוא מגלה כי אכן ישנה נזילות בשל פגם בצנרת או בשל בעיית איטום כלשהי, עליו לאתר אותה. בשונה מאשר בעבר, האיתור מתבצע באמצעות מכשירים טכנולוגיים שונים, כמו מצלמה תרמית, גלאי גז ושמע וכן מצלמות המותקנות על סיבים אופטיים. כלים אלו מאפשרים למפות ולאתר את הליקוי מבלי להביא להרס רב של רכוש, למשל בצורך להרים את כלל מרצפות החדר.

 

ייבוש תת רצפתי – אילו שיטות קיימות כיום בשוק?

הפיתוח הטכנולוגי שאנו חווים בערך בכל תחום בחיי היום יום שלנו, לא פסח גם על תחום האינסטלציה ובפרט על המכשור הקיים בכל הקשור לייבוש תת רצפתי.

שיטה נפוצה מאוד בשוק היא שימוש במכשור ייבוש תת רצפתי. קיימים סוגים שונים של מכשור, כמו מכונות ייבוש המבוססות על משאבות רבות עוצמה לשאיבת הרטיבות מן הרצפה, שימוש במפזרי חום בכדי לסייע בתהליך הייבוש, שימוש בייבשני עיבוי שונים ובמפוחים למיניהם. לעיתים, במקרה ספציפי יהיה שימוש במספר מכשירים שונים בשביל לייבש את הרטיבות שמתחת לרצפה, בכדי להגיע לתוצאה המתאימה לכל לקוח ולקוח (הרי כל מקרה שונה ממשנהו). המשותף לכל אחת מן השיטות האלו הוא פעולה נקודתית ומדויקת, מבלי להביא להרס משמעותי לריצוף שלכם.

שיטה נוספת שקיימת, שהיא יותר מקיפה וארוכה הינה למעשה שיפוץ של ממש בנכס. במסגרת הליך זה מפרקים את כלל הריצוף בחדר שבו אותרה הרטיבות, מוציאים את השכבה הפנימית מתחת לריצוף וגם את מצע החול או השומשום שבהם השתמשו, ומחליפים אותם במצע, שכבה פנימית וריצוף חדשים לגמרי. מן הסתם מדובר בהליך ארוך שגם כולל עלויות כספיות גבוהות, שכן מדובר בשיפוץ לכל דבר ועניין.

 

ייבוש תת רצפתי – מתי מתאימה איזו שיטה?

שתי השיטות שפורטו לעיל, גם זו המשלבת שימוש במכשור טכנולוגי מתקדם וגם זו הכוללת שיפוץ מקיף, מביאות לתוצאה הרצויה – ייבוש הרטיבות. אולם, כל אחת לוקחת זמן שונה ומחירה שונה. לכן, ככל שאינכם מתכננים לבצע שיפוץ מקיף אלא רק רוצים לטפל בבעיה, ייתכן שהשיטה הראשונה תתאים לכם יותר. אולם, אם אתם גם כך מתכננים לבצע שיפוץ באותו חדר, ייתכן שכדאי לכם דווקא לבחור בשיטה השנייה. כך או כך, מומלץ להיוועץ בבעל מקצוע טרם הבחירה בשיטה כלשהי, בכדי להגיע לפיתרון שתואם את נסיבות המקרה הספציפי שלכם.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא בעלי מקצוע